Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Innvandring og integrering

Flytkningetjenesten

i Levanger kommune bruker Visma Flyktning til dokumentbehandling og arkivering av flyktningdokumentasjon. SvarUT?.

Flyktningtjenesten i Levanger kommune har ikke papirkopier av arkivet fra før 01.04.19, så det vil i løpet av mars/april 2019 foretas en databasedump av Visma Flyktning til IKA Trøndelag. Dette vil bli en back-up av arkivet i mangel på papirarkiv før godkjent arkivkjerne.

Arkivperiode i Visma Flyktning er fra 2003 til 2019. Det må gjøres avklaringer på når de sluttet med papirarkiv. IKA Trøndelag ha itt anbefaling å ikke deponere databasen før perioden er avsluttet, men Levanger kommune sier ja. Det vil bli avlevert en basekopi. Det vil fortsatt foregå saksbehandling i basen også etter avlevering. Arkivet er et objektarkiv, og har per 17.06.19 274 åpne klientmapper (DVs flyktninger bosatt siste fem år). Det finnes og 979 passifiserte mapper, men her vil det ikke bli mer redigering eller registrering, kun lesing.

Flyktningtjenesten rapporterer til IMDI (gjennom NIR). Her beskrives kun at de har fått vedtak, men vedtaket sendes ikke over.

Leira mottak

 bruker de Sesam (System for Elektronisk Samhandling med Asylmottak), en nettløsning fra Utlendingsdirektoratet (udi.no). Sykepleiere ved Leira mottak ved forsterket avdeling bruker Visma Profil.

Levanger Voksenopplæring

 bruker Visma Voksenopplæring. Løsningen er integrert både med NIR og Visma Flyktning. I praksis betyr dette at nye elever kan innhentes direkte fra NIR-registeret, eller fra Visma Flyktning. På denne måten slipper man mye registreringsarbeid.

I ePhorte legges vedtak om bosetting fra IMDI, tilskudd IMDI og private henvendelser (sendt til e-postmottak) med ønske om bosetting.

På Voksenopplæringen skrives karakterprotokoller manuelt. De bruker ikke IST, siden flyktningene ikke har norske personnummer.

Laster...