Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Byggesak - Plan - Oppmåling

Registreringsregler under utarbeidelse.

Arealforvaltning (AF) lagt inn under enhet Landbruk, miljø og arealforvaltning (LAMA) 01.06.2020

Planarkiv - status per januar 2022:

  • Arkiv som inneholder alle arealplaner (regulering- og kommune(del)planer)
  • Status for planen, eks vedtatt eller erstattet, når den er vedtatt.
  • Normalt er dokumentene plankart og planbestemmelse til planen lenket opp i arkivet. Kan også finnes andre dokumenter. Dette er dokumenter som er å regne som kopier. Originalene finnes enten på papir eller som elektroniske dokumenter i ePhorte. Dokumentene er lagret på filserver i kommunen.
  • Nyere planer (normalt etter 2004) har kobling til sak/arkiv (saksnr).
  • Ideelt skal alle endringer og dispensasjoner knyttes til hver enkelt plan. Dette er nok ikke gjennomført 100% pr i dag.
  • Planregistert (program, dataregister og dokumenter) er i dag lagret lokalt på servere i kommunen. Hver natt overføres hele datasettet til en webløsning (WebPlan). Dataregisteret lagres på webhotell til Norkart, mens dokumentene lagres på en webserver i kommunen. Er tilgjengelig både for saksbehandlere og publikum. Lenker finnes på nettsidene våre.
  • Til alle gjeldende planer er det knyttet et vektorkart som i dag er lagret på en server i kommunen (qms-arkiv). Dette vektorlaget kan vises i en kartløsning og viser hva som er gjeldende planer i hele kommunen. Arkivet (sammen med alle andre kartdatasett) blir hver natt overført til webhotell hos Norkart. Sammen med WebPlan blir dette tilgjengeliggjort for publikum (Kommunekart) og saksbehandlere i kommunen (Kommunekart Proff). Det er også satt opp en tjeneste (geosynkronisering) mot Kartverket sånn at de får oppdatert plankartet (qms-arkivet) hver natt. Dette blir tilgjengeliggjort for alle deltakerne i Norge Digitalt samarbeidet.
Laster...